+31 (0)6 307 747 44
Google icon
4,9
34 Google beoordelingen

Veel gestelde vragen

over uw watersportvakantie

alles voor een mooie vaarvakantie

Veelgestelde vragen 

Het huren van een motorjacht kan tot vragen leiden. We hebben de vragen en opmerkingen van onze klanten in kaart gebracht, zodat we kunnen anticiperen op uw toekomstige vraag.

Wat zijn de regels omtrent vaarbewijsvrij varen? 

In Nederland zijn de regels omtrent het vaarbewijs redelijk eenvoudig. U mag een schip besturen zonder vaarbewijs als het niet groter is dan 15 meter en niet sneller gaat als 20km/h. Alle schepen die wij in de verhuur hebben zijn voldoen aan deze norm en zijn dus vaarbewijsvrij! Daarbij mag u in de meeste wateren van Nederland maximaal 6,9 of 12 km/h varen. Daardoor is alles goed te overzien.

Ik heb nog nooit een motorjacht gevaren. Wat raden jullie aan?

Best spannend, zo’n eerste keer gaan varen. Wat wij aanraden is om zeker de vakantie te beginnen met een vaarcursus van 2 uur ( of indien gewenst langer ). In deze vaarcursus, wat een praktijk cursus is, wordt u tijdens de vaartocht diverse theorie bijgebracht aan de hand van de praktijk, en diverse manoeuvres worden met u geoefend. Aan het eind van de les kunt u als kapitein vertrouwd op weg samen met uw matrozen. En het is raadzaam om alvast de regels op het water tot u te nemen.

Ik gebruik een APNEU slaapapparaat, kan ik die aan boord ook gebruiken?

Jazeker, al onze schepen zijn voorzien van een omvormer, zodat u altijd de beschikking heeft over 220v aan boord. Elk schip heeft bij ons minimaal een omvormer van 1200Watt en de meesten zelfs een omvormer van 2000Watt of meer. Mits u verantwoord met de stroom omgaat, dus spaarzaam omgaat met stroom, kunt u rustig een nacht zonder walstroom uw Slaapapparaat gebruiken. Neem bij twijfel gerust contact op.

En andere elektrische apparaten dan?

Stroom aan boord is beperkt, dat wil zeggen, naar de hoeveelheid stroom die nog in de accu’s aanwezig is. Een apparaat van thuis meenemen is toegestaan, mits hier verantwoord mee om wordt gegaan. Elk schip bij ons aan boord heeft een koffiezetapparaat en waterkoker aan boord. Daarnaast hebben ook een aantal boten een magnetron. Ook bij het gebruik van deze apparaten geldt, ga er verantwoord mee om.

Hoe en waar kan ik parkeren op de jachthaven?

De jachthaven waar wij ons verhuurbedrijf hebben gevestigd is Stichting Jachthaven Wartena. Hier hebben we in de zomer parkeerplekken in overvloed. U kunt uw auto parkeren op de aangeven parkeerplaatsen binnen het hek. Het parkeerterrein is van 8.30 tot 19.30 geopend, daarna sluit het hek en kunt u enkel nog met een pas uw auto van en op het parkeerterrein krijgen. Uw auto staat dus buiten deze tijden veilig achter het hek. Parkeren is kosteloos, ook als u met een extra auto komt!

Wat moet ik zelf meenemen op de boot?

Laten we beginnen met een goed humeur. Als dat mee is kan er weinig meer fout gaan ( hooguit anders ). Beddengoed kunt u zelf meenemen, of bij ons huren. Dit kunt u aangeven op het huurcontract dat u van ons ontvangt. Fietsen kunnen ook mee aan boord, al raden we wel aan daar niet meer dan 2 van aan boord te laden. Een fiets neemt namelijk best wat ruimte in. U kunt ook de fietsen bij ons huren!

Ik zie veel kinderen varen in een klein volgbootje / bijboot. Hoe zit dat ?

Een boot mag bestuurd worden door iedereen van 16 jaar en ouder bij boten tot 15 meter en maximaal 20km/h. Een kind van 12 jaar en ouder mag een open motorboot besturen van maximaal 7 meter en welke niet sneller gaat dan 13 km/h. Onze bijboten zijn voorzien van een 4pk buitenboordmotor en vaart daardoor praktisch niet sneller dan 12km/h. Echt leuk voor de kinderen om spelenderwijs te leren varen. Wij raden u dit geval zeker aan om zwemvesten ( welke wij kosteloos meegeven ) te dragen wanneer de kinderen in de bijboot zitten.